Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon'un hikayesi, ışığın ve gölgenin diğer yönünün tasviriyle ortaya çıkıyor.

24-04-2024 16:09
Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon'un hikayesi,  ışığın ve gölgenin diğer yönünün tasviriyle ortaya çıkıyor.
                                                                                    Makinenin hareketi ve benzersiz sesi Kodo'ya kendine özgü kalp atışını kazandırıyor.


2022'de Grand Seiko ilk mekanik komplikasyonu olan Kodo Constant-force Tourbillon'u sundu. Bu model, horoloji tarihinde ilk kez bir Tourbillon ile sabit kuvvet mekanizmasını tek bir eksende tek bir ünite olarak birleştiren devrim niteliğinde bir saatti. Bu nedenle Grand Seiko tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyordu ve o yılki Grand Prix d'Horlogerie de Genève'de Chronometry Ödülü'ne layık görüldüğünde uluslararası saat topluluğu tarafından tanındı. Bugün Kodo'nun hikayesi, şafaktan ilham alan sınırlı sayıda üretilen bir modelin tanıtımıyla başlıyor; modelin tasarımı ilkini mükemmel bir şekilde tamamlıyor.

Kodo'nun şafağı 


                                                       Her iki Kodo modeli de ışığın ve gölgenin ifadesi olsa da, yeni tasarımın parlaklığı, ilk modelin karanlığına canlı bir karşıtlık oluşturuyor.


İlk Kodo, Grand Seiko estetiğinin merkezi olan ışık ve gölgenin hassas etkileşimi yoluyla akşam alacakaranlığını ifade ederken, yeni tasarım, şafağı çağrıştırmak için ışık ve gölgeyi kullanıyor. Sabah ışığının gökyüzünü yeniden ele geçirmeye başladığı hassas zaman, tasarım boyunca vurgulanıyor. Model, iki yıl önce başlayan ışık ve gölge tasvirini tamamlıyor.

Makine bileşenlerinin gümüş tonu, yeni Kodo'ya karmaşık yapılı ve katmanlı parçaları vurgulayan zarif ama parlak bir görünüm kazandırıyor. Titizlikle elle parlatılan bileşenlerin güzelliği yeni modelde daha da belirginleşiyor.

Bir Grand Seiko saat mekanizmasında ilk kez mücevherlerde mavi safirler kullanıldı ve tasarımla mükemmel uyum içinde beklenmedik bir detay eklendi. Dikkatle incelenip seçilen soluk mavi safirler güzel bir şafağı çağrıştırıyor.



Açık kasa tasarımı yalnızca elle işlenmiş makinenin güzelliğini ortaya çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda açık alanların kendisi de boş alan kullanımına saygı gösteren önemli bir Japon kültürel ve estetik değerini yansıtacak şekilde dikkatle düşünüldü. Açık alan kullanımı, kasayla uyum sağlayan ve tasarıma hafiflik katan kulaklara da yansıyor.


                                                                   Işık kasanın hem önüne hem de arkasına nüfuz ederek ışık ve gölge arasında hassas bir etkileşim yaratır. 

Farklı malzemelerin ve çeşitli kaplama türlerinin kullanılmasıyla hafif bir ışık geçişi ifade edilir. Saatin iç kasasını Platinum 950 oluştururken, paslanmaz çelikten iki kat daha sert bir alaşım olan Brilliant Hard Titanyum dış kasayı oluşturarak dış kısmı çizilmelere karşı oldukça dayanıklı hale getiriyor. İki malzemenin kombinasyonu doğal bir geçiş ve uzun süreli bir güzellik oluşturuyor. Her iki metalden üretilen kasa parçalarından bazıları, korozyona dayanıklı parlak bitişli cila ile elde edilecek şekilde Zaratsu ile parlatılırken, diğerleri mat bitişli cila kaplamasına sahip. Her açıdan zarif bir görsel uyumun ortaya çıkması için işlemler, yetenekli ustalar tarafından elle tamamlanıyor.


İnovatif Kalibre 9ST1
Model, sabit kuvvet mekanizması ve Tourbillon'un tek bir eksen üzerinde tek bir ünite olarak ayarlandığı benzersiz inovatif Kalibre 9ST1 tarafından çalıştırılıyor. İki makine arasında çark veya başka bir bileşen bulunmadığından, sabit kuvvet mekanizmasından balans çarkına iletilen torkta herhangi bir kayıp veya değişiklik olmaz, bu da sabit kuvvet mekanizması için yaklaşık 50 saatlik bir süreye yol açar ve denge için oldukça istikrarlı bir büyüklüktür. Bu özellikler hep birlikte makinenin yüksek seviyedeki istikrarlı doğruluğuna katkıda bulunur. Ayrıca Kalibre 9ST1 için Grand Seiko Sabit Kuvvet Standardı oluşturulmuştur; bu standartta her bir makine, altı farklı konumun her birinde ve üç sıcaklıkta ana Grand Seiko Standardının ve endüstri standardının iki katı süre olan tam 48 saat boyunca test edilir. Her makine hassasiyetinin doğrulanması için 34 gün boyunca değerlendirilir. 


                                                                           Dönen tourbillon taşıyıcı, tepe dışarı çekildiğinde durur ve saatin saniyeye göre ayarlanmasına olanak tanır. 

Yeni model, iki mekanizmanın entegrasyonunun oluşturduğu göz kamaştırıcı görsel ve işitsel etki olan ilk Kodo ile aynı özelliği taşıyor. Balans, saniyede sekiz vuruşla sabit bir şekilde titrerken, iç turbillon taşıyıcı döner ve dıştaki sabit kuvvet taşıyıcı, tam bir saniyelik aralıklarla dönüşünü takip eder. Eşapmanın sesleri ve sabit güç mekanizmasının saniyede bir vuruşu, göz ve kulak için son derece tatmin edici ve güven verici bir kalp atışı oluşturmak üzere bu görsel ritimle uyum sağlıyor. 16. notaya ya da yarı dörtlük notaya ayarlanmış bu sesin güçlü ama yumuşak bir çekiciliği vardır. 

Özel beyaz kayış 



Model, bir zamanlar samuray zırhında kullanılanla aynı geleneksel yöntemle özel olarak işlenmiş, son derece dayanıklı bir malzemeden üretilen deri kayışla sunuluyor. Ancak bu sefer yeni Kodo'ya özel olarak geliştirilmiş yeni bir beyaz renk ile sunuluyor. Beyaz kayış, doğal malzemelerle deri işleme yoluyla yapıldı ve ardından derin bir parlaklık ve benzersiz bir doku oluşturmak için beyaz urushi cila katmanlarıyla dikkatli bir şekilde elle kaplandı. Kömür grisi renginde bir timsah derisi kayış da modelle birlikte geliyor.  

Atelier Ginza’da üretildi 


Grand Seiko Masterpiece Koleksiyonu'na katılan ve 20 adetle sınırlı sayıda üretilecek model, Aralık 2024'ten itibaren Grand Seiko Butikleri’nde satışa sunulacak.


Masterpiece Koleksiyonu

Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon: SLGT005




Kalibre 9ST1
Çalışma sistemi: Elle kurulum
Titreşim: Saatte 28,800 titreşim (saniyede 8 vuruş)
Hassasiyet: Günde +5/-3 saniye (48 saat boyunca sabit olduğunda)
Güç rezervi: 72 saat
Taş sayısı: 44
Constant-force Tourbillon (Sabit Kuvvet: 50 saat)

Özellikler
Platinyum 950 ve Brilliant Hard Titanyum kasa
İç yüzeyde yansıma önleyici kaplamalı kutu formunda safir cam
Vidalı, şeffaf arka kapak
Su geçirmezlik: 10 bar
Manyetik direnç: 4,800 A/m
Kasa çapı: 43.8mm
Kasa yüksekliği: 12.9mm
Platinyum 950’den oluşan üçlü katlamalı kilitli tokalı deri kayış
Ek çift taraflı timsah derisi kayış
20 adet limitli üretim


Detaylı bilgi için:
https://www.grand-seiko.com/global-en/collections/slgt005g

Not:
Özellik bilgisi bültenin yayınlandığı tarih için geçerlidir ve değişebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.