Saniyenin 1/100'ü hassasiyeti ile ölçüm yapabilen yeni Prospex Speedtimer, Solar Kronograf serisinde hassasiyet ve okunabilirliğiyle parlıyor.

04-07-2023 15:22
Saniyenin 1/100'ü hassasiyeti ile ölçüm yapabilen yeni Prospex Speedtimer, Solar Kronograf serisinde hassasiyet ve okunabilirliğiyle parlıyor.
Tüm kreasyonlar, Seiko'nun güneş enerjisi teknolojisinin güvenilirlik ve doğruluğunu sunuyor.

Seiko, Prospex koleksiyonuna Seiko'nun zengin ve süregelen spor zaman tutma geleneğinden ilham alan dört yeni solar kronograf modeli ekliyor. Dört modelde, geçen zamanı saniyenin 1/100'ü hassasiyetinde ölçüm yapabilen yeni solar kronograf kalibre 8A50 ile donatılmıştır. Yeni kreasyonlarda saat 2 konumunda 1/100 saniye ibresi, saat 12 konumunda saniye

ibresi ve saat 10 konumunda 1/10 saniye ibresi bulunuyor. Günün bir saatini kronograf işlevlerinden net bir şekilde ayırt etmek için akrep ve yelkovanın bulunduğu kadran saat altı yönünde konumlandırılmış.

Kronometre işlevi kullanıldığında, alt kadran 60 dakika sayacına dönüşür ve akrep yelkovanın altında gizli kalır. Her saatte, ibreler okunabilirliği artırmak için alt kadranlarla kontrast oluşturur. Akrep ve yelkovanın yanı sıra saat göstergesinin indeksleri, karanlıkta okunabilirliği artırmak için Lumibrite ile kaplanmıştır. Butonlar, her Prospex Speedtimer tasarımı için çok önemli olan geçen süreyi ölçerken, yüksek çalışabilirlik ve yüksek doğruluk sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır.

Sporu en üst düzeyde kutlamak

 

1985’ten beri Seiko, Dünya Atletizm Şampiyonaları için tercih edilen zaman tutucu olmuştur. 2023 yılında Seiko, art arda 18. kez Macaristan'ın Budapeşte kentinde yapılacak olan Dünya Atletizm Şampiyonası'nın resmi zaman tutucusu olacak. Bu yeni sınırlı üretim solar kronograf, hem Seiko'nun hem de Dünya Atletizm Şampiyonaları’nın spor mirasını kutluyor. Kadran, koşu parkurunun yüzeyini çağştıran bir dokuya sahip olmakla birlikte ibreler ve her bir alt kadranın dış halkası, birincilik madalyasını akla getirmek için altın rengindedir.

 Kasa arkasında etkinlik logosu bulunur. 

 

Seiko'nun saat yapımcılığı başarılarına bir övgü

 

Gri tonlu kadranı bulunan sınırlı üretim modeli, 1983 yılında üretilen dünyanın ilk analog Quartz kronografının 40. yılını kutluyor. Kadran ve kızıl-turuncu ibreler, Seiko tarafından dokuz yıl sonra 1992'de tanıtılan, geçen süreyi saniyenin 1/100’ü hassasiyetinde ölçüm yapabilme özelliğine sahip dünyanın ilk analog kronografına saygı duruşunda bulunuyor. Bu, özellikle Seiko'nun analog quartz kronografının tarihinde çığır açan bir gelişmeydi.

1992'de satışa sunulan 1/100 saniye ibreli analog quartz kronograf


Dört saatin tümü, Temmuz 2023'ten itibaren Seiko Butiklerinde ve dünya çapındaki seçkin perakende mağazalarında satışa sunulacak. Her iki kutlama modeli de dünya çapında 4.000 adetle sınırlı sayıda üretilecek.


Seiko Prospex Speedtimer 1/100 saniye ibreli Solar Kronograflar: SFJ001, SFJ003

Analog Quartz Kronograf 40. Yıl Sınırlı Üretim: SFJ005

2023 Dünya Atletizm Şampiyonası Budapeşte Sınırlı Üretim: SFJ007

 

Kalibre 8A50 Solar Kronograf

Saat iki konumunda 1/100 saniye sayacı, saat 10 konumunda 1/10 saniye sayacı ve saat 12 konumunda saniye sayacı bulunan kronograf

Kronograf işlemi sırasında saat altı konumundaki 60 dakika sayacı

Özellikler

Paslanmaz çelik kasa ve bilezik

İç yüzeyinde yansıma önleyici kaplamalı, bombeli safir cam

Su geçirmezlik: 10 bar

Manyetik Direnç: 4,800 A/m

Kasa çapı 42.0mm, Kasa kalınlığı: 12.9mm

Buton ile açılan üçlü katlamalı kilitli toka

Ayrıntılı bilgi için:

Web Sitesi:

www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/special/speedtimer/solar/index#newarrival

Not: Özellik bilgisi bültenin yayınlandığı tarih için geçerlidir ve değişebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.