King Seiko, en son kreasyonuyla Japon geleneğinin güzelliğini ve sanatını yakalıyor.

08-09-2023 10:41
King Seiko, en son kreasyonuyla Japon geleneğinin güzelliğini ve  sanatını yakalıyor.
Kadran, Japon kültürünün merkezinde yer alan krizantem desenini sergiliyor.
 
Dokulu desenli kadrana sahip yeni ince kasa tasarımlı kol saati, King Seiko'nun 1960'larda doğduğu Tokyo bölgesinin ruhunu yakalıyor. Desenli beyaz kadran, Japonya'nın ulusal çiçeklerinden biri olarak kabul edilen kasımpatı çiçeğinden alınmıştır. Uzun ömürlülüğü ve gençleşmeyi temsil eden kasımpatı çiçeği, Japon kültüründe büyük bir öneme sahiptir. Bu uğurlu çiçek, Japonca'da kendisiyle bağlanan bir krizantem desenini ifade eden kiku tsunagi-mon adı verilen ince kesişen çizgilerle ifade edilir. Bu desen, özellikle Japonya'nın en popüler el sanatlarından biri olarak kabul edilen geleneksel bir kesme cam biçimi olan edo-kiriko cam eşya ile ilişkilidir. "Edo'nun yüzeyli nesneleri" anlamına gelen Edo-kiriko, doku güzelliği ve camın çok yönlü kesilmesiyle elde edilen benzersiz tasarımlarıyla ünlüdür.
 
Köşeli kasa ve yönlü ibrelerin bu dokulu kadranla birleşimi, King Seiko koleksiyonuna yeni bir güzellik ve zarafet getiriyor.
 
Saatin yapısı, keskin, köşeli kasası ve yüksek işlevselliği, piyasaya sürüldüğünde King Seiko'nun karakterini tanımlamaya yardımcı olan 1965 King Seiko KSK'dan ilham alınmıştır. Kasalar köşeli ve yüzeyli, geniş, düz düzlemler ve keskin açılarla ışığı hoş bir şekilde yansıtacak şekilde parlatıldı. Kasayla birlikte, yeni modelin yüzeyli akrep ve yelkovanı, modern Seiko üretiminin yüksek kalitesini göstererek, Japon kültürü ve geleneksel el sanatlarından biri için çok merkezi olan krizantem deseninin hassasiyeti ve güzelliği ile uyum sağlıyor.
 
 
Seiko'nun ince Kalibre 6L35'inden güç alan yeni saat, kasa yapısındaki geliştirmeler sayesinde otomatik kurma ve tarih penceresine sahip olmasına rağmen orijinal King Seiko KSK'dan daha incedir.
Model, Ekim 2023'ten itibaren dünya çapındaki seçkin perakende mağazalarında sınırlı sayıda satışa sunulacak.
 
 
 
King Seiko Koleksiyonu: SJE095
6L35 Kalibre
Titreşim: Saatte 28,800 (saniyede 8 vuruş)
Güç rezervi: 45 saat
Taş sayısı: 26
Özellikler
Paslanmaz çelik kasa ve bilezik
Kutu formunda yansıma önleyici safir cam
Vidalı arka kapak
Kasa çapı: 38.6mm
Kasa yüksekliği: 10.7mm
Su geçirmezlik: 5 bar
Manyetik direnç: 4,800 A/m
Ek deri kayış dahildir.
600 adet limitli üret
 
 Ayrıntılı bilgi için:
Özel web sayfası:
www.seikowatches.com/global-en/products/kingseiko/sje095
King Seiko web sayfası:
www.seikowatches.com/tr-tr/products/kingseiko
 
Not: Özellik bilgisi bültenin yayınlandığı tarih için geçerlidir ve değişebilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.