Katsuo Saito'ya Sarı Kurdele Madalya ödülü verildi

02-11-2023 09:57
Katsuo Saito'ya Sarı Kurdele Madalya ödülü verildi

Seiko Watch Corporation, Morioka Seiko Instruments Inc.'den saat yapım ustası Katsuo Saito'nun bu yılki Sarı Kurdele Madalyası'na layık görüldüğünü duyurmaktan mutluluk duyar; bu, Japon hükümeti tarafından mesleklerinde gösterdikleri gayret ve azimle halka rol model haline gelen kişilere verilen bir onurdur.

Katsuo Saito, 2002 yılından bu yana üst düzey mekanik saatlerin montajı, ayarlanması ve onarımıyla ilgilenmektedir. Credor koleksiyonundaki saatlere güç veren bir mekanizma olan ultra ince mekanik Kalibre 68'in montajını yapabilen az sayıdaki saat ustasından biridir. Yalnızca 1,98 mm kalınlığındaki bu mekanizma 120'den fazla parçadan oluşur ve montajı en üst düzeyde beceri ve teknik gerektirir. Saito'nun parçaları milimetrenin 1/100'ü hassasiyetle yerleştirmesi gerekiyor.

Saito, 2021'den bu yana yeni nesil saat ustalarının eğitiminden sorumlu ve dünya çapında saat yapımcılığı seminerleri ve montaj gösterileri aracılığıyla sektöre katkıda bulunuyor.

"Bu prestijli ödülü almaktan inanılmaz derecede onur duyuyorum” dedi Saito. "Desteklerinden dolayı meslektaşlarıma ve büyüklerime teşekkür ediyorum. 1986 yılında şirkete katıldığımdan beri saat yapımcısı olarak becerilerimi geliştirmeye çalıştım. Saat yapımcılığı aracılığıyla müşterilerimizle bağlantı kurmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve müşterilerimizi memnun eden saatler üretmeye devam edeceğim. Gelecek nesil saat ustalarını yetiştirmek için becerilerimi aktarmak için her türlü çabayı göstereceğim."

 
 

Katsuo Saito, Saat yapım ustası

1986: Morioka Seiko Instruments Inc.'in bir yan kuruluşuna katıldı.

2002: Üst düzey mekanik saatlerin montajına atandı.

2008: Ulusal saat becerileri yarışmasında birincilik ödülü kazandı.

2017: "Modern Usta Zanaatkar” unvanına layık görüldü (Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı.)

2021: "Monozukuri*” Ustalık (Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı) sertifikasına sahiptir.

*Monozukuri Japonca'da 'üretim' veya 'zanaat işi' anlamına gelir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.